4kids2tell is een landelijk opererende zorginstelling, die regionaal georganiseerd is en werkt met een (landelijk) netwerk van ZZP’ers.

4kids2tell is bedacht in 2015 door Mariëlle Schoenmakers en in haar huidige vorm formeel opgericht in 2018 door Mariëlle Schoenmakers en Claudia van Dalen gezamenlijk.

Mariëlle Schoenmakers

Ik ben Mariëlle Schoenmakers (49 jaar), moeder van Britt (16 jaar), Floor (14 jaar) en Luuk (12 jaar). Luuk heeft sinds zijn 2de jaar diabetes mellitus type 1.

Ik heb 20 jaar als pedagogisch hulpverlener op een kinderafdeling van een ziekenhuis in Breda gewerkt. Daarna ben ik werkzaam geweest in de gespecialiseerde kinderthuiszorg en ben ik me gaan specialiseren in het begeleiden van jonge kinderen met diabetes. Als ervaringsdeskundige weet ik dat het een hele klus is om diabetes te integreren in het dagelijkse leven van je kind en het gezin. Niet alleen als kind of als ouder, maar ook als broertje of zusje. Hieruit is 4Kids2tell ontstaan.
Ik vind het belangrijk om samen met ouder en kind te kijken waar ondersteuning nodig is. Voor ieder gezin is dit weer anders. Het ene gezin kan ondersteuning gebruiken bij prikangst, de ander bij de begeleiding op school of kinderdagverblijf. Wat ik als ouder erg belangrijk vond, was dat er iemand in de buurt was met kennis van zaken, waar ik altijd op terug kon vallen, al was het alleen maar om mijn verhaal kwijt te kunnen. Dit hoop ik ook voor anderen te kunnen betekenen.

Claudia van Dalen

Ik ben Claudia van Dalen (45 jaar), moeder van Julian (19 jaar) en Maartje (16 jaar). Julian heeft sinds zijn 13de jaar diabetes mellitus type 1.
Ik heb de opleiding HBO-verpleegkunde gedaan en daarna de specialisaties Kinderverpleegkunde en Diabetesverpleegkunde. Ik heb ervaring in de thuiszorg, op de kinderafdeling in het ziekenhuis en 17 jaar als Kinderdiabetesverpleegkundige in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.

In 2018 heb ik de overstap gemaakt naar 4Kids2tell, omdat ik door mijn ervaring als professional, als ervaringsdeskundige en door mijn opleidingen NLP en Systemisch begeleiden mij steeds meer bewust ben van het feit dat onderliggende drijfveren, overtuigingen en systeemwetten van het gezin in beeld moeten worden gebracht om daadwerkelijke veranderingen te kunnen realiseren en te zorgen dat diabetes geïntegreerd wordt in het dagelijkse leven van het kind en het gezin.